pátek 19. března 2021

Legendy Malé Strany ožívají

Podruhé se vracíme na Malou Stranu, kde ožívají legendy, mluví domovská znamení a vládnou čarodějky. Praha totiž ukrývá mnohá tajemná zákoutí, která jsou obyčejným smrtelníkům zapovězena. A přesně to je důvod, proč si tento příběh přečíst. Dozvíte se totiž ta největší tajemství a legendy, kterých byste si normálně ani nevšimli.

Série: Čarodějky malostranské
Vydáno: 2020, Epocha
Počet stran: 424
Ilustrace: Zuzana Čatajová
Vazba: pevná
ISBN 978-80-7557-967-6

Tajemství stříbrné čarodějky je volné pokračování knihy Čarodějky malostranské, která vyšla v roce 2019.  Dobrodružství Ginevry VII. Malostranské tedy pokračuje a ubírá se zase jiným směrem. Z Malé Strany se totiž snaží celou její rodinu někdo vyhnat a ona je tak nucena cestovat časem. Pro jejich záchranu by totiž obětovala cokoliv.

Moc se mi líbí jazyk, jakým je tato kniha napsaná. Jedná se o lehké, dobrodružné vyprávění, které dokáže zaujmout hned první stránkou. Všechny postavy malostranských čarodějek jsou krásně propracované. Každá má svůj charakter a duši a v dialozích je jednoznačně poznat, kdo právě mluví. Tajemné prostředí, legendy i magická stvoření výborně vtahují do děje. Všechno do sebe krásně zapadá a ze čtení je opravdový zážitek. 


Výborné je i technické zpracování knihy. Je to velmi pevný hardback s nádhernou obálkou. Všechny ilustrace jsou dílem Strigy. Jedná se o tatérku a ilustrátorku, která má neuvěřitelný talent a umí perfektně vystihnout atmosféru knihy. Tady můžete mrknout na její Instagram. 

Myslím si, že této knize není co vytknout. Je to nadčasový příběh pro děti i dospělé, který vám dá odpočinout a vdechne vám do všedních dní trošku magie. Jedná se totiž o kouzelný svět, který je zasazený do toho našeho. Reálného. O to víc je to lákavější. Tak co? Vydáte se taky na Malou Stranu hledat domovská znamení?

Hodnocení této knížky na ČBDB je 100%. Já s tím souhlasím. 

A tady můžete mrknout na rozhovor s autorkou. Petra Kubašková je totiž taky čarodějka. 

4 komentáře:

  1. Knihu jsem již někde viděla a dost mě láká :-) vypadá krásně.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze, kniha se mi zalíbila, ta grafika je úžasná :)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji, máš pravdu. Je fakt krásná :-)

    OdpovědětVymazat