pondělí 19. března 2018

Rudá volavka opravdu stojí za přečtení

Jason Matthews, veterán CIA s dokonalou znalostí svébytného světa kontrarozvědky, pracoval na bývalém Ředitelství operací CIA, nyní Divizi tajných operací NCS. S touto knihou, i díky této profesi autora, nešlápnete vedle ani náhodou. Intriky, nebezpečí, manipulace, smrt. 
Na 488 stránkách se budete těšit, bát, třást se napětím a sem tam pocítíte malinko znechucení... Ale za přečtení to rozhodně stojí. I knihomolové, kteří nejsou příznivci tohoto žánru si v knize najdou to svoje. Je jednoduše super. 

Kniha je od  začátku perfektně čtivá, ale jednu výtku bych měla. Nevím jestli je to mou nepozorností, nebo stylem jakým je kniha psaná (o čemž teda pochybuji). Na prvních stranách sice najdeme představení hlavních hrdinů, ale přesto jsem se v jednu chvíli malinko ztratila. V jednom, mě ale kniha neuvěřitelně překvapila. Na nic podobného jsem ještě v žádné jiné knize nenarazila. Na konci každé kapitoly je jeden recept, který se v příběhu objeví. Naší hlavní hrdinové snídají, obědvají, večeří a Jason Matthews nám dal tu možnost, pochutnávat si na stejných pochoutkách jako třeba agenti CIA. Byl to neuvěřitelný pocit číst příběh agentů a přitom kuchařku. Bývalý agent CIA sem přenesl i svůj velký koníček. Vaření.



Příběh odsýpá, nestagnuje. Stále jdete dopředu. Nechci pět jen samou chválu, žádná knížka není úplně dokonalá, ale tohle je vážně "Must read". 488 stran přečtené jako nic a tohle nové, červené vydání je perfektní. Kniha vyšla poprvé v roce 2014 a musím říct, že ta obálka mě úplně nenadchla. Rudá je prostě rudá a obličej Jennifer Lawrence má jiskru. Letošní vydání, bylo hozeno na trh kvůli filmu od STUDIA TWENTIETH CENTUY FOX (právě s Jennifer Lawrence v hlavní roli), který jde právě v kinech. Zatím jsem neviděla, ale rozhodně bude stát za to...pokud bude podle knihy. 

Po tomhle špionážním románu přišel autor s knihou Palác zrady, které je pokračováním Rudé volavky. Po dočtení poslední stránky po ní budete toužit. Věřte mi. Jak si Dominika povede ve své ruské domovině jako agentka CIA  vám nedá spát.

Bližší informace ke knize zde ČBDB

3 komentáře:

  1. Tato knížka mě zaujalo už podle obalu. Jsem na to trošku ulítlá, když nejdu pro konkrétní knížku, většinou se dívám na obaly. Dobrý obsah je jen třešničkou na dortu.
    Okamžitě se tedy objevila na mém seznamu knížek ke koupi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně i já mám totéž v plánu. :D Jela jsem zrovna ze zkoušky a měla jsem hroznou chuť udělat si radost, protože se nepovedla a chtělo to zlepšit náladu, a tak jsem si v Luxoru narazila na Harryho v téhle fialové obálce a anglicky a rozhodla jsem se, že si budu trénovat angličtinu hezky na knížkách, které znám a miluju, protože začínám z angličtiny vypadávat jak jí skoro nepoužívám. Čteme to se ségrou spolu a nahlas jen o víkendech, kdy jsem doma, takže to půjde pomalu, ale pomáhá mi, když plácnu něco blbě, abych si rovnou procvičovala i tu výslovnost. Ono se to nezná, ale jakmile člověk vyjde ze školy a je na VŠ, kde angličtinu nemá nebo má ale velice trapnou, tak se zapomíná i výslovnost normálně.. :D Takže to než dočtu, tak to chvilku potrvá, ale přesně si hned potom chci koupit dalšího Harryho v té samé obálce v AJ za odměnu.. vždy postupně! :D Takže to máme stejné úmysly! :D

    OdpovědětVymazat
  3. O filmu jsem slyšela a chtěla jsem na něj jít, jen zatím nebyla příležitost. :-) Ale přemýšlím, jestli by nebylo lepší si nejprve přečíst knihu, vypadá to, že opravdu stojí za to. :-) Nehledě na to, že mě i zaujaly ty recepty, to je zajímavá kombinace u tohoto žánru zrovna. :-)

    OdpovědětVymazat