úterý 28. srpna 2018

Nikdyuš - Zkoušky, jež podstoupila Morrigan Crowová

Autor: Jessica Towsend
Originální název: Nevermoor: The Trials of Morrigan Crow
Nakladatelství: albatros
Počet stran: 461
ISBN: 978-80-00-05058-4


Nikdyuš je kouzelná knížka o kouzelných bytostech, o hledání sebe sama, o odvaze a o přátelství.


Když milujete pohádky, není co řešit.

Nikdyuš je země, kde se sny stávají skutečností. Jak ty hezké, tak ty špatné.
Morrigan Crowová to jako prokleté dítě nemá lehké. Nikdo se s ní nebaví, nikdo se na ni neusměje, ba dokonce se jí všichni bojí. Ale co když se dá žít lépe? Mnohem energičtěji a radostněji? Co když všem nepřejícím lidem jednou vytře zrak?

Nikdyuš je pohádka, která chytne každé dítko. Je čtivá, zábavná, dobrodružná, chvilkama lehce děsivá, ale nakonec jako každá pohádka má dobrý konec. Autor se stylem svého jazyka parádně přizpůsobil své cílové skupině, tedy dětem kolem 10-12 let. Já mám více než jednou tolik a stejně jsem se ani chvilku nenudila.



Některým čtenářům se nelíbilo, že je zde spousta podobností s příběhem Harryho Pottera. Mají pravdu. Při čtení stránky za stránkou opravdu narazíte na velkou spoustu podobností. Morrigan vyrůstá jako nechtěná, ale stejně si pro ni v určitém věku přijde někdo, kdo jí ukáže jiný svět. Kouzelný svět. Ukáže, že v ní něco je a že není taková, jak si o ní celý život mysleli a vtloukali jí do hlavy.  Ano, tohle se může zdát jako vykrádačka Harryho Pottera. Ve výsledku je však tato kniha zvláštní a originální.  

Barvité popisy a rozvité vyprávění krásně rozjedou vaši fantazii. V hlavě vám hraje animák, překrásný, barevný a kouzelný animák, na který bychom šli nejraději do kina. Dvakrát.
Pohádky prostě miluju. A jestli budou stále vydávat knihy jako je tahle, bude číst stále více a více dětí.


1 komentář:

  1. Juuuuu tak to se už moc na čtení těším. Zatím mi leží na nočním stolku(stoličce), ale co nejdříve se na ni vrhnu :)
    Miluju pohádky a co si přát víc, než se začíst do kouzelného světa s čajem v ruce :)

    OdpovědětVymazat