čtvrtek 26. dubna 2018

Knižní úlovky No.1 s malou hádankou.

Rozhodla jsem se, že do svého blogu zařadím více článků. Nebudou se tu objevovat jen názory na přečtené knížky, ale taky Knižní přírůstky. Prozatím. Možná toho časem přidám víc :-)


Včera jsme byly s mojí milovanou sestřičkou trajdat po knihkupectvích a levných knihách. Tam chodím moc ráda. Přinesla jsem si domů tři knížečky.


Uhádnete která z nich je z Levných knih?




Otomar Dvořák - Sekera Strážců
Tahle knížečka je malinká, ale to i písmo, kterým je napsaná. Příběh je psaný od kraje ke kraji, takže to celkově nepůsobí moc dobře. Nicméně to určitě dožene obsah děje. Narazila jsem na ni na ČBDB  úplnou náhodou a hned se mi zalíbila.
Pojednává o mladém synovi Strážce lesa, který ve své mladické nerozvážnosti provede nějakou hloupost a pak ji bude muset sám, s pomocí Gnóma, řešit. Tito Strážci brání Zlu, které se usadilo za neprostupným lesem, překročit hranici a zničit tak všechno dobré.
Od knížky očekávám boj dobra se zlem, lásku a dobrodružství. Moc se na ni těším.


Petra Kubašková - Síť snů
Na Síť snů jsem četla recenzi na jednom z knižních blogů, které si náhodně pročítám. Recenze mě opravdu nadchla a tak jsem si říkala, že až na knížku narazím, určitě půjde se mnou.
V Síti snů se prolínají dvě časové pásma přítomnosti a minulosti. Hlavními postavami jsou zde dvě ženy, které se nějakým způsobem propojí. Vypadá to na trošku esoteriky a duchařiny. Nevím jistě, zda je zařazení do urbanfantasy to pravé ořechové. Uvidím po přečtení. Každopádně si myslím, že to bude moc milá oddechovka.
Odkaz na knihu tentokrát dávám na Databáze knih. Jelikož na ČBDB nejsou ke knize žádné komentáře. (Až přečtu, tak jim tam něco napíšu).


J. K. Rowling - Harry Potter and the Goblet of Fire.
Tuhle knihu vážně představovat nemusím. Koupila jsem si ji pro to, že sbírám celou tuhle novou edici v angličtině. Postupně ji pročítám a hrozně mě to baví. Průšvih je, že jedna taková knížka stojí okolo 400,- takže si je kupuji většinou za odměnu. Za zkoušku nebo když se mi podaří něco skvělého. Nebo taky když mám hoooodně špatný den.




V prvních knižních úlovcích jsou tři knihy. A ta, kterou jsem ukořistila v Levných knihách je....


Harry Potter! Nevěřili byste, co se tam dá všechno najít. Mraky knížek od G. R. R. Martina, taky několik dílů ze série Selekce a spoustu klasik. Pokud čtete knihy v angličtině, určitě tam běžte mrknout. Knížky jsou minimálně o polovinu levnější než v normálním knihkupectví.





5 komentářů:

  1. Moc pěkné nové kousky :) To anglické vydání Harryho Pottera má krásnou obálku, taky si ho chci pořídit v novém :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to bych neřekla, že Harry byl z levných knih, tipovala jsem Síť snů, určitě tam taky zajdu, knihy mám ráda, ale ne vždy mám tolik, abych mohla dát 400 za jednu knihu... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Harry, boze jak ja to vsem zavidim :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Coooo??? Harryho v nové edici jsi ukořistila v levných knihách?! Nevěřím, tipovala jsem to spíše na první zmiňovanou knihu :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ta reedice Harryho je naprosto nádherná! Já už mám ale celou českou pěknou řádku let v tom boxu. Přemýšlela jsem právě nad tou anglickou, ale Harry v angličtině je pro mě tvrdej oříšek :D A jinak to, že je Harry z LK jsem uhodla :D Viděla jsem ho webových stránkách, skoro v žádným kamenným obchodě není dostupnej :(

    Karolína & Maličkosti ze života | Korea v Česku

    OdpovědětVymazat