pondělí 19. února 2018

Začátek druhého semestru a nový dech


Řeknu vám, první semestr na vysoké škole mi dal zabrat. Nebo lépe řečeno zkouškové období mi dalo zabrat (jelikož jsem po zbytek semestru nic nedělala). Řekla jsem si, že se tomu budu věnovat víc a budu studovat i během semestru. Blog mi bude svědkem, že nebudu na všechno prdět. Chystám se na nákup různých složek, šanonů, barevných per a lepících papírků na poznámky aby mi to všechno neleželo na jedné velké kupě vedle postele. Přiznávám se, je to ostuda.

Studium knihovnictví jsem si vybrala pro to, že bych jednou chtěla mít nakladatelství. Nebo se možná zabývat restaurátorstvím? Doufám, že během tohoto dobrovolného (m)učení najdu odpověď.

Informační studia a knihovnictví je parádní obor. Nejde tu jen o to, že až vyjdete se slzami štěstí v očích a diplomem v ruce z univerzity, sednete za výpůjční pult první knihovny, která vás vezme. Vzděláváte se tu i ve věcech informatiky, informačních služeb a vědy.

Během toho, co sedíte na přednáškách, učíte se povinné definice a kdo ví co všechno, také čtete hodně zajímavých knih, sledujete seriál Černé zrcadlo, a diskutujete se spolubojovníky o blízké budoucnosti v oblasti služeb. Jo, tento obor baví. Jen je naprd, že začal bavit až na konci. Ono totiž po pěti letech sezení v kanceláři se do studia vrací dost těžko.

Držte mi palce.

 

6 komentářů:

  1. Mne napríklad vyhovuje celý semester len sedieť na prednáškach a nejako sa vo voľnom čase neučím, to si nechávam na skúškové, ale ono samozrejme na každej škole je to inak :-) Ja s au nás zameriavam skôr na praktickú časť popri škole, ale ako som už spomínala, rôzne odbory majú rôzny prístup :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chodím na přednášky jednou za tři týdny, jinak chodím na plný úvazek normálně do práce. Takže prostě samostudium...a prdím na to :D Jsem hrozný lempl, ale chci to změnit. Ať mě pak nic nepřekvapí.

      Vymazat
  2. Zrovna jsem v období, kdy hledám vhodnou vysokou pro sebe, možná že tohle by mohl být ten správný obor :)

    OdpovědětVymazat
  3. Že se začnu průběžně učit a seženu si všechny ty propriety jako desky, papírky, zvýrazňovače a tak, to si slibuji každý semestr. :-D Za celé bakalářské a začátek magisterského studia jsem toho dosud nebyla schopná, třeba se to tobě povede, držím palce. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, tak to tě obdivuji, že to bereš takhle zodpovědně. Pro mě vysoká škola znamená, že většinu času tam nechodím a pak si jdu udělat jen zkoušky. Díky bohu už mám za sebou úspěšně bakaláře, ale musím uznat, že navazující magistr je trochu více náročnější, takže už na těch přednáškách trávím trochu více času. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem taky chtěla studovat knihovnictví, akorát se mi těžko vybírala škola. Kvůli zvířatům jsem si nemohla dovolit bydlet jinde. Nakonec jsem šla na historicko-literární, ale jsem na školu dost lempl, prostě mě to ninak nenaplňuje a měla jsem pocit, že tam jen ztrácím čas, který jsem mohla trávit snahou osamostatnit se a žít si svůj nezávislý život. Tak jsem šla pryč a vůbec toho nelituju.

    OdpovědětVymazat